Älä ole kanarakastaja (1/3)

Kaksi työkaveria menevät lounaalle. Eväät lämmitetään mikrossa ja höyryävien lounaiden kanssa siirrytään pöytään syömään. Toinen henkilöistä huomaa, että kaverilla on jälleen kanaa lautasella.

  • Onko sulla joku kuntokuuri menossa, kun kanaa taas syöt?
  • Ei ole kuntokuuri, mä syön itse asiassa aika usein kanaa. Mä rakastan kanaa.

Otetaan tarinaan pieni tauko.

Eli koska hän rakastaa kanaa, niin siksi hän laittaa kanan tehotuotantokanalaan, katkaisee siltä kaulan ja paistaa sen? Aikamoista rakkautta!

Ei, ei hän rakasta kanaa. Hän rakastaa ainoastaan sitä, mitä kanan syöminen hänelle antaa; hyvä maku ja mielikuva terveellisestä lounaasta. Proteiini ihan virtaa suonissa.

Samat kaverukset lähtevät takaisin töihin. Illalla kotona kanarakastaja nostaa jalat olohuoneen pöydälle ja avaa telkkarista jalkapallomatsin. Puoliso tulee ovelle kommentoimaan:

  • Jaa, taasko sitä potkupalloa pitää katsoa?
  • Joopa joo, mikäs sen parempaa? Mä rakastan jalkapalloa!

Niinpä. Paitsi jos rakastaisit jalkapalloa, niin ehkä olisit itse pelaamassa sitä tai ainakin pompottelemassa palloa sisällä. Tuossa hetkessä et kuitenkaan rakasta jalkapalloa, vaan rakastat sitä, kun saat rojahtaa sohvalle ja katsoa, kun muut pelaavat. Sitä rentoutumisen tunnetta, joka sinulle tulee. Jalkapallomatsi on sinulle vain väline. Ethän sinä rakasta puolisoasikaan halua katsoa telkkarista, kun hän kävelee puistossa jonkun muun kanssa.

Se, mitä meidän kanarakastaja molemmissa yllä kuvatuissa tapauksissa rakastaa, on itse asiassa, se, miten muut asiat palvelevat hänen omia tarpeitaan. Hän itse on fokuksessa, energia virtaa kanarakastajaan päin. Hän on vahvasti saamapuolella. Muut asiat ovat vain välineitä, jotka palvelevat yksilön tarpeita.

Asioiden arvo tässä ajattelussa rakentuu sen mukaan, mitä hän niistä itse saa ja hyötyy.

Abraham Twerskin ajattelua tässä vapaasti mukaillen, onko tämä tapa, jolla sinä haluat rakastaa?

Jatkamme ajatuspolkua tästä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s